Azjatyczna grzanka z Toczonym z nori


Składniki:








Wykonanie:


Kroimy solidną kromkę chleba, pieczarki na grube plastry, a czosnek w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, podsmażamy na nim kromkę aż zrobi się złocista z każdej strony.

Na mocno rozgrzanym tłuszczu podsmażamy również pokrojone w plastry pieczarki. Kiedy nabiorą już koloru, dorzucamy czosnek, szczyptę koreańskiej papryki gochugaru i parę kropli sosu sojowego oraz oleju sezamowego.

Grzankę smarujemy roślinną alternatywą dla sera – Toczonym z nerkowców z solą wędzoną i nori od Wege Sióstr. Na wierzchu układamy pieczarki, a całość posypujemy szczypiorkiem.


Zjadamy póki ciepłe!


Autorką przepisu i zdjęć jest Basia Starecka https://nakarmionastarecka.pl/


22 wyświetlenia