top of page

Kanapka z ziołowym Smarowańcem Kremowym, orzechami włoskimi, jabłkiem, oliwkami, musztardą francuską



Składniki na 1 sporą kanapkę:


  • dwie kromki chleba na zakwasie

  • kilka liści sałaty rzymskiej

  • garść oliwek bez pestek

  • 1 ogórek kiszony

  • 1/2 twardego jabłka

  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej

  • garść orzechów włoskich

  • opcjonalnie: kilka małych ciemnych winogron lub rodzynek


Przygotowanie:


Posmaruj jedną kanapkę grubą warstwą Smarowańca Kremowego z ziołami, a drugą musztardą.

Ogórek i jabłko pokrój na plasterki, orzechy i oliwki posiekaj, poszarp lekko sałatę rzymską. Dla ekstra smaku orzechy można podprażyć.

Wszystkie składniki ułóż na kanapce z Kremowym (najlepiej zacznij od sałaty), przykryj drugą kromką. Jeśli masz ochotę dodaj też winogrona lub rodzynki - świetnie tu pasują!


Przepis i zdjęcia autorstwa Dominiki Targosz.


69 wyświetleń
bottom of page