Składniki na 1 sporą kanapkę:
dwie kromki chleba na zakwasie
kilka liści sałaty rzymskiej
garść oliwek bez pestek
1 ogórek kiszony
1/2 twardego jabłka
2 łyżeczki musztardy francuskiej
garść orzechów włoskich
opcjonalnie: kilka małych ciemnych winogron lub rodzynek
Przygotowanie:
Posmaruj jedną kanapkę grubą warstwą Smarowańca Kremowego z ziołami, a drugą musztardą.
Ogórek i jabłko pokrój na plasterki, orzechy i oliwki posiekaj, poszarp lekko sałatę rzymską. Dla ekstra smaku orzechy można podprażyć.
Wszystkie składniki ułóż na kanapce z Kremowym (najlepiej zacznij od sałaty), przykryj drugą kromką. Jeśli masz ochotę dodaj też winogrona lub rodzynki - świetnie tu pasują!
Przepis i zdjęcia autorstwa Dominiki Targosz.
Kommentarer