Składniki na dużą miskę sałatki:
1/2 arbuza
1 mała czerwona cebula
Rukola ok. 150-200 g
Pęczek mięty
3 łyżki oliwy
1 łyżka soku z cytryny
sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Miąższ arbuza pokrój w dużą kostkę. Jeżeli masz cierpliwość usuń z niego pestki. My nie mamy i zjadamy arbuza razem z pestkami* 😊
Rukolę opłucz i wysusz. Miętę posiekaj. Cebulkę pokrój na cienkie plasterki.
Wszystkie składniki przełóż do dużej miski i delikatnie wymieszaj.
Pokrój TOCZONEGO Z CZARNUSZKĄ w kostkę i rozłóż na wierzchu sałatki.
Sałatkę polej oliwą i sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem tak, jak lubisz.
Smacznego!
*Pestki arbuza mają dużo białka i zdrowego tłuszczu i szerokie działanie prozdrowotne.
Comments