top of page

Sałatka z grillowanymi brzoskwiniami, pomidorami i Sałatkowym z nerkowców


Wegańska, letnia sałatka z grillowanymi brzoskwiniami, pomidorami i roślinną alternatywą dla sera w stylu greckim – Sałatkowym z nerkowców od Wege Sióstr.

Składniki:


Dressing:

  • 5 łyżek oliwy z oliwek

  • 1 łyżka soku z cytryny

  • 1 łyżka syropu z agawy (lub klonowego)

  • Garść liści bazylii

  • Szczypta soli

  • Szczypta pieprzu

Przygotowanie:

Pomidory i brzoskwinie pokrój na ćwiartki. Mocno rozgrzej patelnię grillową, posmaruj ją lekko oliwą i usmaż kawałki brzoskwiń po 2-3 minuty z każdej strony. Brzoskwinie możesz również upiec na klasycznym grillu.

Na talerzu rozłóż świeże pomidory i grillowane brzoskwinie. Wszystkie składniki dressingu umieść w kielichu blendera i zmiksuj na gładki sos. Polej nim sałatkę, a na wierzchu rozkrusz kawałki Sałatkowego z nerkowców w stylu greckim.

70 wyświetleń

Commentaires


bottom of page