Składniki:
3 średniej wielkości pomidory (w różnych kolorach)
1 duża brzoskwinia
1 opakowanie Sałatkowego z nerkowców w stylu greckim od Wege Sióstr
Dressing:
5 łyżek oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka syropu z agawy (lub klonowego)
Garść liści bazylii
Szczypta soli
Szczypta pieprzu
Przygotowanie:
Pomidory i brzoskwinie pokrój na ćwiartki. Mocno rozgrzej patelnię grillową, posmaruj ją lekko oliwą i usmaż kawałki brzoskwiń po 2-3 minuty z każdej strony. Brzoskwinie możesz również upiec na klasycznym grillu.
Na talerzu rozłóż świeże pomidory i grillowane brzoskwinie. Wszystkie składniki dressingu umieść w kielichu blendera i zmiksuj na gładki sos. Polej nim sałatkę, a na wierzchu rozkrusz kawałki Sałatkowego z nerkowców w stylu greckim.
Comments