Przepis sponsorowany przez Toczony z nerkowców z papryką chipotle®
1 Toczony z nerkowców z papryką Chipotle® od Wege Sióstr
pęczek jarmużu ok. 200 g
1/2 szklanki wody
sól morska
Piekarnik rozgrzać do 150 stopni. W tym czasie jarmuż dokładnie umyć i wysuszyć. Oberwać liście od łodyg (łodygi można wykorzystać do bulionu warzywnego). Liście porwać na kawałki ok. 4 cm.
Serek Toczony z nerkowców z papryką chipotle® pokroić na kawałki i wrzucić do rondelka z wodą. Na małym ogniu rozpuścić serek, tak aby połączył się z wodą i miał konsystencję gęstej śmietany. Następnie polać jarmuż serową masą i dokładnie wymieszać rękami. Chipsy powinny być „oblepione” serkiem.
Dużą kwadratową blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć na nią chipsy.
Piec w piekarniku ok. 20 minut.
Po wyjęciu z piekarnika chipsy oprószyć solą morską.
Comments