SEROWE CHIPSY Z JARMUŻU

Aktualizacja: cze 4

Przepis sponsorowany przez Toczony z nerkowców z papryką chipotle®


1 Toczony z nerkowców z papryką Chipotle® od Wege Sióstr

pęczek jarmużu ok. 200 g

1/2 szklanki wody

sól morska

Piekarnik rozgrzać do 150 stopni. W tym czasie jarmuż dokładnie umyć i wysuszyć. Oberwać liście od łodyg (łodygi można wykorzystać do bulionu warzywnego). Liście porwać na kawałki ok. 4 cm.


Serek Toczony z nerkowców z papryką chipotle® pokroić na kawałki i wrzucić do rondelka z wodą. Na małym ogniu rozpuścić serek, tak aby połączył się z wodą i miał konsystencję gęstej śmietany. Następnie polać jarmuż serową masą i dokładnie wymieszać rękami. Chipsy powinny być „oblepione” serkiem.


Dużą kwadratową blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć na nią chipsy.

Piec w piekarniku ok. 20 minut.

Po wyjęciu z piekarnika chipsy oprószyć solą morską.




1,259 wyświetlenia