top of page

SUSHI Z TOCZONYM Z NERKOWCÓW Z SOLĄ WĘDZONĄ I NORI

Zaktualizowano: 27 sty 2023

Składniki:


Potrzebne akcesoria: mata do zwijania sushi, miska z wodą.


Opłucz i ugotuj ryż do sushi według instrukcji na opakowaniu. Ostudź.

Przygotuj wszystkie składniki do sushi: pokrój w paski tofu, ogórka, awokado, przygotuj marchewkę, porwij sałatę na mniejsze kawałki, pokrój Toczony z nerkowców z nori.


Na bambusowej macie do sushi połóż wodorosty nori - matową stroną do siebie. Powierzchnię nori wyklej cienką warstwą ryżu, pozostawiając u góry margines 3 cm. Na ryżu ułóż składniki: ogórek, tofu, awokado, sałatę, łososiową marchewkę i plastry Toczonego z nori.


Za pomocą maty roluj sushi, delikatnie je dociskając. Na koniec posmaruj 3 cm margines wodą i zawiń sushi do końca, tak aby brzegi nori się skleiły. Rolkę sushi pokrój na mniejsze kawałki. 

Podawaj z sosem sojowym, wasabi i marynowanym imbirem.


Smacznego!


469 wyświetleń

Comments


bottom of page