top of page

Tarta bardzo pomidorowa z Toczonym z nerkowców 🍅 #PomidorowySierpień

Zaktualizowano: 16 sie 2023




Składniki:


masa do smarowania

  • tofu naturalne 1 sztuka

  • suszone pomidory 6 sztuk

  • mleko roślinne 4 łyżki

  • oliwa/zalewa z suszonych pomidorów 1 łyżka

  • przyprawy: sól 1 łyżeczka, pieprz 0,5 łyżeczki



Wykonanie:


Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni.

W blenderze łączymy wszystkie składniki na masę do smarowania.


Ciasto francuskie rozwijamy i zawijamy boki do środka, tak żeby była wyższa krawędź tak około 1,5 cm.

Świeże pomidory i Toczony z pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim kroimy na plasterki, a pomidorki koktajlowe na pół.

Ciasto smarujemy masą, układamy na nim plasterki Toczonego, a na nich pomidory.


Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 20-25 minut.


Gotowe!


Przepis i zdjęcia autorstwa Martyny Adamczewskiej (www.instagram.com/ro_slinka_cieknie)


235 wyświetleń

Comments


bottom of page