Tarta bardzo pomidorowa z Toczonym z nerkowc贸w 馃崊 #PomidorowySierpie艅




Sk艂adniki:


masa do smarowania

  • tofu naturalne 1 sztuka

  • suszone pomidory 6 sztuk

  • mleko ro艣linne 4 艂y偶ki

  • oliwa/zalewa z suszonych pomidor贸w 1 艂y偶ka

  • przyprawy: s贸l 1 艂y偶eczka, pieprz 0,5 艂y偶eczki



Wykonanie:


Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni.

W blenderze 艂膮czymy wszystkie sk艂adniki na mas臋 do smarowania.


Ciasto francuskie rozwijamy i zawijamy boki do 艣rodka, tak 偶eby by艂a wy偶sza kraw臋d藕 tak oko艂o 1,5 cm.

艢wie偶e pomidory i Toczony z pomidorami i czosnkiem nied藕wiedzim kroimy na plasterki, a pomidorki koktajlowe na p贸艂.

Ciasto smarujemy mas膮, uk艂adamy na nim plasterki Toczonego, a na nich pomidory.


Wk艂adamy do rozgrzanego piekarnika na 20-25 minut.


Gotowe!


Przepis i zdj臋cia autorstwa Martyny Adamczewskiej (www.instagram.com/ro_slinka_cieknie)


147 wy艣wietle艅