Pora na kolejny przepis z cyklu: Szybkie, letnie przepisy Dom Targosz x Wege Siostry!
Zielona sałatka z fasolką, tłuczonym ogórkiem, agrestem, orzechami włoskimi i Sałatkowym z nerkowców. Cudo!
Składniki:
1 opakowanie Sałatkowego z nerkowców
250g zielonej fasolki
2-3 nieduże ogórki gruntowe lub 1 szklarniowy
2 garści agrestu
100g orzechów włoskich
oliwa, sól, sok z cytryny do smaku
Przygotowanie:
Fasolkę pozbaw twardych końcówek i ugotuj al dente we wrzącej, osolonej wodzie (5-7 minut)
Odcedź i przelej zimną wodą, wrzuć do dużej miski.
Ogórki ułóż na desce i uderzając tępą stroną noża rozgnieć je na mniejsze kawałki, większe cząstki możesz przekroić dodatkowo nożem. Dzięki takiemu ugniataniu nierównomierne kawałki lepiej oblepią się dressingiem i będą bardziej chrupiące.
Sałatkowy pokrój w kostkę, posiekaj orzechy włoskie, agrest pokrój na połówki.
Wszystkie składniki wrzuć do miski z fasolkę, wlej oliwę, posól i dodaj sok z cytryny.
Comments