Kanapka z grzybowym Toczonym, tempehem i ogórkiem kiszonym


Składniki:

  • Toczony z nerkowców z suszonymi grzybami i kozieradką – kilka plastrów

  • Tempeh wędzony – kilka plastrów

  • oliwa

  • sos sojowy – chlust

  • musztarda francuska – 2 łyżki

  • ogórek kiszony

  • kilka liści sałaty (np. rzymskiej)

  • czerwona cebulka – kilka plastrów

  • ulubione pieczywo – u nas pszenny chleb na zakwasie

Wykonanie:

Tempeh podsmażamy na odrobinie dowolnego tłuszczu aż będzie złocisty. Pod koniec dodajemy chlust sosu sojowego, jeszcze chwilkę podsmażamy i zdejmujemy patelnię z kuchenki.


Kroimy pieczywo i smarujemy musztardą francuską.

Układamy kolejno: plastry grzybowego Toczonego, sałatę, plastry ogórka kiszonego, cebulę i tempeh.


Zamykamy kanapkę i zjadamy, lub kroimy i dzielimy się z kimś bliskim.


Smacznego!

53 wyświetlenia