KANAPKA Z TOCZONYM KLASYKIEM Z CZARNUSZKĄ I KIMCHI

Składniki: Chleb na zakwasie, z mąki pszennej lub żytni pełnoziarnisty 1/2 roślinnego serka Toczonego z czarnuszką 1 słoik Old Friends Kimchi Mild Vegan 4 grzyby szitake lub brązowe pieczarki Liście sałaty masłowej 1 Cebulka dymka Sos sojowy Olej Czarne i białe ziarna sezamu

Sposób przygotowania: Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i wrzuć pokrojone w plasterki grzyby. Podsmaż, aż się zrumienią, na sam koniec podlej sosem sojowym i odstaw patelnię. Kromkę chleba podpiecz w tosterze, na patelni lub w piekarniku, aż zbrązowieje. Przełóż na talerz. Na wierzchu ułóż liście sałaty masłowej. Następnie pokrój Toczony serek z czarnuszką w plastry i ułóż na kanapce. Na serek dodaj warstwę kimchi, a następnie podsmażone grzybki. Posyp posiekaną ukośnie cebulką dymką, czarnymi i białymi ziarnami sezamu.

Smacznego!





0 wyświetlenia