Składniki:
Chleb na zakwasie, z mąki pszennej lub żytni pełnoziarnisty
1/2 roślinnej alternatywy dla sera Toczony z nerkowców z czarnuszką
1 słoik / saszetka Old Friends Kimchi Mild Vegan
4 grzyby szitake lub brązowe pieczarki
Liście sałaty masłowej
1 Cebulka dymka
Sos sojowy
Olej
Czarne i białe ziarna sezamu
Sposób przygotowania: Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i wrzuć pokrojone w plasterki grzyby. Podsmaż, aż się zrumienią, na sam koniec podlej sosem sojowym i odstaw patelnię. Kromkę chleba podpiecz w tosterze, na patelni lub w piekarniku, aż zbrązowieje. Przełóż na talerz. Na wierzchu ułóż liście sałaty masłowej. Następnie pokrój Toczony z czarnuszką w plastry i ułóż na kanapce. Na serek dodaj warstwę kimchi, a następnie podsmażone grzybki. Posyp posiekaną ukośnie cebulką dymką, czarnymi i białymi ziarnami sezamu.
Smacznego!
Yorumlar