top of page

Pasta dyniowa z klasycznym Smarowańcem z nerkowców.


Składniki:

2 łyżki puree z pieczonej dyni*

1 cebula

oliwa

sól i pieprz


Sposób wykonania:

Najpierw przygotuj puree z pieczonej dyni. Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Dynię obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Piecz przez ok 40 minut - do miękkości. Następnie zmiksuj na gładką masę.


Cebulę posiekaj i usmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy - do momentu aż się lekko zarumieni. Do naczynia blendera przełóż Klasycznego Smarowańca z Nerkowców, puree dyniowe, cebulę, 1 łyżkę oliwy. Zmiksuj na gładką masę. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z ulubionym pieczywem lub jako dip do warzyw.



169 wyświetleń
bottom of page